Press "Enter" to skip to content

«De cuines i cuinar. Menjant, menjant, ve la gana», el llibre del 2021!

Rebombori 0

Ja tenim ací el llibre que la gent lletraferida de la Colla Rebombori vam deixar enllestit quan començava el mes de juny del segon any de la pandèmia que ha assolat el món i ha canviat tantes coses. L’hem titulat De cuines i cuinar i, com és habitual a les nostres publicacions, porta afegit un subtítol, que és la dita popular que diu Menjant, menjant, ve la gana. El títol va ser consensuat ràpidament, però el subtítol ens va costar més. Algú va plantejar que el suprimírem perquè opinava que amb el títol ja n’hi havia prou, mentre que un altre hauria preferit: «Menjant, menjant, se’n va la gana» que és una dita que també existeix però que, tot i que reflecteix amb més rigor el procés fisiològic que esdevé quan ens alimentem, a la majoria ens ha semblat que no tenia la connotació de positivitat que la primera dóna a la paraula gana, entesa de manera ampla com el desig, la tendència de la voluntat a fer una cosa.

El podeu fullejar ací mateix i també descarregar-lo en PDF:

Descarrega ací el llibre en PDF (25 Mb)

 

Tant de bo, mentre trobem el desllorigador, la valentia, el talent i la força que ens permeta fugir de tantes injustícies i la pandèmia de la fam trobe vacunes efectives, continuen, però, editant-se o autoeditant-se llibres, com el nostre, en tots els racons del món. I seguisc preguntant: quants llibres de cuina s’editen anualment tocant temes de tota mena per als qui encara poden, podem, cuinar i menjar diàriament i fer d’aquesta necessitat un art? No ho sé, però milers i milers, m’imagine, i la majoria de factura impecable en la forma i en el fons. Si el nostre forma part d’aquesta categoria o no, ho heu de decidir vosaltres. Deia Joan Fuster que un bon llibre sempre és una provocació i, en un altre dels seus aforismes, afirmava també que només hi ha una manera seriosa de llegir, que és rellegir. Així que seguint el seu mestratge us desitge que aquest llibre us provoque bones sensacions i, si és el cas, que us faça pensar i, si cal, debatre, fins i tot rebatre’ns, i que tingueu temps i ganes de poder rellegir-lo de gust unes quantes vegades.

Bona lectura, bon profit i bona cuina!

Dediquem aquest llibre a Emília Sanchis Alòs, la valenta rebomboriana d’Alcoi, que tantes coses bones ens va ensenyar. Sempre als nostres cors, amiga estimada!

Deixa un comentari