Press "Enter" to skip to content

Els primers a seure a taula

Josep Miquel Carceller 0

Ja tenim al local de la colla les caixes de De cuines i cuinar. Menjant, menjant, ve la gana amb els cinc-cents exemplars del llibre del 2021 de la Colla Rebombori.

A finals del maig passat vam saber que al DOGV del 18 d’aquell mes la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport havia publicat, per a sorpresa nostra, la resolució  de 13 de maig de 2021, de la convocatòria de les subvencions destinades a la promoció de l’ús del valencià en l’àmbit festiu i referides concretament als llibres que les diferents associacions festeres editen amb motiu de la Magdalena, les Falles o les Fogueres. Enguany, cap de les tres festes s’ha pogut celebrar en les dates habituals, per la pandèmia que ens assola, i nosaltres que pensàvem que caldria esperar al proper any per poder acollir-nos a aquestes subvencions, en forma de premis, que ens han permés publicar des del 1997 vint-i-cinc llibres, a raó d’un per any, vam assumir el repte i durant les dues primeres setmanes de juny ens vam posar a la feina d enllestir el llibre perquè a la convocatoria esmentada s’establia el 15 de juliol com a darrer dia per presentar a l’Administració cinc exemplars, en el cas de les Falles i de la nostra Magdalena, i poder optar als diferents premis i això ens obligava a tindre escrit i maquetat el llibre unes setmanes abans d’aquesta data, perquè la impremta poguera entregar-nos els els exemplars a temps. Tampoc ens esperàvem, però, que ja amb el nostre llibre acabat i entregat a la impremta, apareguera una altra resolució de la mateixa Conselleria, retardant la data de presentació al 15 de setembre. Haguérem tingut, de saber-ho, dos mesos ben bons més, però tot i que ens haguérem estalviat les presses i algun  que altre dubte i maldecap econòmic el llibre que ja hem pogut fullejar creiem que ens ha eixit molt ben cuinat amb sabors, gustos, textures, olors, colors i fragàncies que resulten d’allò més abellidor. Quan pertoque i poguem repartir-lo, esperem que estigueu d’acord amb el nostre judici i compartiu la nostra alegria.