Press "Enter" to skip to content

«Vint-i-cinc», un llibre d’aniversari!

Rebombori 1

llibre2015Des de l’11 de febrer d’aquest 2015, que patim i gaudim, podem llegir en paper el vint-i-tresè llibre que publiquem a la nostra col·lecció “Biblioteca Bàsica de Castelló” i que ja està penjat en aquest lloc web.

No hi ha cap misteri Vint-i-cinc és el títol que tocava al llibre d’enguany, perquè estem al 2015 i la Colla va nàixer el 1990 i 2015-1990 dóna com a resultat 25. Tan senzill, com això: matemàtiques elementals, una resta facileta encara que siga portant! Vint-i-cinc anys ve a ser una generació i en aquesta època que ens ha tocat viure, vol dir canvis accelerats de tot tipus: tecnològics, socials, físics, psicològics, econòmics,…Ho hem anant vivint i contant i ho seguirem contant. Ben mirat 25 anys són 300 mesos, però no 400, ni 500. 25 anys són 9131 dies, però no 10.000. 25 anys són 219.144 hores, però no 250.000. 25 anys són un milió tres-cents catorze mil sis-cents quaranta minuts, però no un milió cinc-cents mil. 25 anys, encara poden ser 30, o 40 o…De manera que encara queden moltes xifres redones per celebrar si ens volem complicar la vida, o al contrari, si ens volem omplir la vida de reptes il·lusionants i de projectes que ens engresquen i ens multipliquen els glòbuls a la sang, perquè tot i que el nom que ens identifica sembla convidar a la festa farcida de decibelis i al terrabastall i, en certa manera, té certes connotacions de poca seriositat, d’humorada, d’extravagància o d’excentricitat, qui ens coneix sap que som gent d’ordre i de treball i molt sovint el nostre “ rebombori “ esdevé silenci creatiu i, millor encara, so harmoniós i contribució il·lusionada a la difusió de la cultura i la llengua que ens identifiquen com a poble.

Vint-i-cinc és una breu història de la Colla Rebombori situada en el context geogràfic, social, cultural, polític i econòmic que ens ha tocat viure en aquest quart de segle que hem complert. Així que també hem tingut excusa per recordar, analitzar i explicar, aprofitant l’avinentesa i l’efemèride, l’evolució d’aquests vint-i-cinc anys -tocant alguns temes que ens han semblat interessants- com sempre, en clau castellonenca i de país.

  1. Jaume Jaume

    Enhorabona! Ha quedat un llibre preciós.

Comments are closed.