Press "Enter" to skip to content

Pujada al Bartolo des de Les Santes

Rebombori 0

Ruta circular amb inici i final a l’ermita de les Santes, situada al terme de Cabanes. En aquesta ruta recorrem la part menys castigada pels successius incendis que ha patit aquesta serra litoral, podent gaudir en bona part del recorregut d’un frondós bosc de pins. Iniciem la nostra ruta ascendint pel camí al pic més alt del Desert de les Palmes, el Bartolo amb 729m, des d’on es pot observar bona part de la costa castellonenca, com l’interior de la província. Després realitzarem una llarga baixada per pista, sense cap dificultat, fins arribar al punt de partida de la nostra ruta.

des1Descripció
Partim des de l’ermita de les Santes seguint la pista senyalitzada amb la ruta del parc natural, assenyalada amb un petit pal de metall amb l’ocell símbol de parc natural. La pista va pujant suaument entre bosc i alguns trams de camps de conreu. Seguirem per aquesta pista de terra fins que canvia a asfaltat i comença a baixar. Deixem la pista per la que anàvem i continuem per la nostra esquerra per una altra pista de terra. Aquest cruïlla també està senyalitzat amb el pal de metall comentat anteriorment. Continuem la pista fins que la poc es converteix en camí, nosaltres seguirem per la que aquesta marcada que va al Bartolo.

ImagenLa senda ascendeix, en ocasions de forma pronunciada entre els pins, aquesta transitada i no té perduda. L’únic encreuament que cal tenir en compte és gairebé al final de l’ascensió, que ens trobarem una bifurcació que seguirem cap a la dreta per pujar fins al Bartolo. Si fóssim per la dreta ens portaria a la pista que baixa del Bartolo, però nosaltres pujarem per observar el paisatge. La senda acaba en una pista que seguirem cap a l’esquerra en ascens per coronar el cim.
El descens ho iniciem continuant recte per la pista, es inicia amb una zona formigons, per passar de seguida pista de terra. Descartem la pista que surt per la dreta i continuem recte descendint. Passats uns 300 ó 400 m de descens, iniciem un breu ascens, anem bé, quan s’acaba el petit ascens, continuem recte, no fent cas a la pista de la dreta. Ara és qüestió de seguir l’trepitja principal sempre en descens, descartant les petites pistes que surten d’aquesta.
L’únic punt que pot portar a confusió és una cruïlla que les dues pistes són de la mateixa mida. El trobem després d’un fort descens, la pista continua recta, però nosaltres hem de fer la corba a esquerres que hi ha. De totes maneres aquesta assenyalat amb un pal de fusta que assenyala Les Santes, així que després de tot tampoc té tanta perduda.

Continuem baixant per les pista fins a arribar de nou a l’ermita de les Santes on finalitzarem la ruta, i ens podrem refrescar en la seva font.