Press "Enter" to skip to content

Magdalena 2012: Enguany ‘fem memòria’

Rebombori 0

Situem-nos en l’espai: Castelló, al cèntric i antic carrer de la Mealla, davant mateix del número 26, seu social de l’Associació Cultural, festiva i recreativa, Colla Rebombori.
Situem-nos en el temps: finia la primavera de l’any del senyor del 2011 i estàvem a la sobretaula, càlida i agradable, del sopar al qual havíem convidat la gent amiga que havia col·laborat al llibre «Avantguardes», el que feia dèneu de la col·lecció que ens fa sentir ben cofois a la rebomboriada, la col·lecció que no té nom oficial però aspira a ser referent i constituir-se en Biblioteca Bàsica de Castelló.

Situem-nos en la conversa i centrem-nos en la pregunta que va formular algú dels col·laboradors esmentats: «Quin tema tractareu al llibre de l’any vinent?» i, en la resposta que va donar algú de nosaltres, resumint idees i suggerències parlades i debatudes aprofitant qualsevol estona i ocasió: «Tractarà sobre memòries variades, sobre alguns temes ja tocats, sobre aspectes que es van quedar al tinter en altres llibres quan vam escriure –sempre amb Castelló de referent– de sociologia, de música, de festa, d’economia, dels mitjans de comunicació, dels orígens de la vila,… Ens servirà, per tant, per completar alguns dels llibres publicats en paper i difosos a la xarxa al nostre lloc webi donar pas a noves veus, mirades i opinions, jugant en el títol amb el substantiu «memòria» i amb el verb «fer», que dóna tant de joc en la nostra estimada i maltractada llengua».

Situem-nos mesos després, acabat de nàixer el 2012 –de presagis foscos, d’incerteses, pors i retallades, ple, però, de reptes– a la mateixa capital de la Plana Alta, centenars de metres més al sud dels carrers del segle XIII, en un despatx farcit de llibres i de records, davant la pantalla d’un ordinador que darrere té un finestral que dibuixa un sol esplèndid que s’ha despertat fa poc i ompli de verd la mirada i de reflexos daurats el blau de la mar que s’albira. És l’hora dels propòsits, és el moment i el temps de mamprendre el pròleg del vintè llibre que, des del 1997, edita la colla i enguany ens patrocinen la Fundació Dávalos-Fletcher, Meditérraneo Holidays i els migrats estalvis que ens han anat deixant els premis obtinguts…

Ja podeu fullejar el nou llibre al web.